Spuitgietmachine

Spuitgiet machine

By admin , maart 23, 2016

Eén van de aanpassingen op mijn VTR project, is een op maat gemaakt achterlicht tussen het zadel en de achterkuip. Omdat het kontje van een Husqvarna komt, en het zadel van een Aprilia, zijn deze niet op mekaar gemaakt. Hierdoor ontstaat er een kier tussen, welke ik wil op vullen met het achterlicht.

Om het achterlicht te maken, ga ik een prototype printen met mijn 3D printer. Als het prototype goed is, moet er een mal gemaakt van worden. Deze mal kan ik dan onder de spuitgiet machine plaatsen, om het te vullen met vloeibaar kunststof.

Op internet heb ik vervolgens uitgezocht hoe het principe van een spuitgietmachine werkt. Met deze kennis, ben ik een handbediende spuitgietmachine gaan ontwerpen. Als basis gebruik ik een boormachine standaard, waar een hefboom met tandheugel aan zit. Hierdoor kan ik makkelijk veel druk uitoefenen om het kunststof in de mal te persen. Vervolgens heb ik in SolidWorks een constructie ontworpen om in de standaard te zetten.

Een aantal componenten voor dit project heb ik al in huis, maar een aantal onderdelen moeten nog gemaakt worden. Zodra ik deze onderdelen heb, gaan we weer verder.

String could not be parsed as XML

Share

3 Comments

 1. Willem Audece schreef:

  Heel mooi omschreven.

 2. Lauren de Bruijn schreef:

  Ik had geen idee dat een boormachine als basis voor een spuitgietmachine kan worden gebruikt! Mijn zoon is gek op technologieën, en hij vindt het leuk om verschillende machines te bouwen. Ik zal deze informatie aan hem doorgeven, en misschien bouwt hij binnenkort een kunststof spuitgietmachine ook!

  • admin schreef:

   Dat zou leuk zijn! Uiteindelijk heb ik de spuitgiet machine nog steeds niet gebouwd, mede door tijd gebrek en andere projecten. Het lijkt me leuk om zijn machine eens te zien…

What do you think?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *