3D printer aanpassingen

3D printer aanpassingen

By admin , april 15, 2016

Zoals in mijn vorige bericht vermeld, heb ik in begin 2016 een 3D printer aangeschaft. Het is een zogenaamde Reprap printer, welke zelf in elkaar gezet dient te worden. Op zich geen probleem, gezien mijn achtergrond als monteur. Na een paar avonden lekker te sleutelen, kon ik mijn eerste prints maken. Helaas werkte de printer nog niet helemaal naar behoren.

Om de printer toch goed te laten functioneren, moest ik een paar aanpassingen doen. Zo is er een andere chipset voor de filament aanvoer gekomen, zijn er een paar aanpassingen geweest aan de extruder, en is er een instelbare aanslag gemaakt voor de nul-positie van de x-as en y-as. Ook heb ik LED verlichting onder de extruder gemaakt, om goed te kunnen zien wat de printer aan het doen is.

Hoewel de printer nu stabiel kan printen, kan hij nog wat fijner afgesteld worden. In de loop van de tijd zal ik meer aanpassingen doen, zodat de printer mooie en sterke prints kan maken.

Share

2 Comments

 1. Fabian de Vries schreef:

  Hi Leon,

  Goed bezig! Ik ben zelf bezig een printer te bouwen vanuit een Adruino mega bordje en die van mij loopt helaas ook nog niet helemaal.
  Ben benieuwd waarom je een andere chipset hebt gekozen voor je filament aanvoer en
  of die LED verlichting onder de extruder echt helpt. Bij de Leapfrog op mijn werk zit de LED verlichting achter het printbed zodat als je over het bed kijkt goed kan zien wat er gebeurt.
  Het is geen kritiek maar ben gewoon benieuwd.Succes!

  Met vriendelijke groet,

  Fabian

  • admin schreef:

   Hoi Fabian,

   De andere chipset laat meer stroom door, waardoor de motor wat krachtiger word. De aanvoer hortte en stootte nogal. Dit is nu wel verholpen, mede door de andere chipset. Dit schijnt wel een kwaal te zijn van de MK8 extruders. Heb de chipset wel extra gekoeld nu. Als deze te warm word, schakelt de chipset zichzelf namelijk uit, en heb je helemaal geen aanvoer meer…

   De LED’s werken prima! ik kan nu zien wat de extruder aan het doen is. De rest van het bord word nu inderdaad niet belicht, maar daar heb ik een LED zaklampje voor… 😉

What do you think?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *