Voorvork sleeves

By admin , februari 3, 2017

Al enige tijd ben ik geïnspireerd door 2 concept modellen van de Lotus C-01(door Daniel Simon) en de Koenigsegg One:1(door Maksim Burov). Beide motoren lijken op elkaar, en hebben een gestroomlijnd uiterlijk. Hetgeen wat mij heeft geïnspireerd, zijn de voorvork sleeves. Met dit idee in het achterhoofd, ben ik voor mijn VTR project ook deze sleeves gaan ontwerpen.

Koenigsegg one:1 and Lotus C-01

In het VTR project, maak ik gebruik van een voorvork van een KTM Duke 200. Deze voorvork zal dus de basis voor mijn ontwerp worden. Na wat passen en meten, heb ik mijn eerste ontwerp gemaakt. Hier heb ik een plakje van uitgeprint, om te kijken of het allemaal past. Helaas bleek het niet om de kroonplaten te passen, dus moest ik terug naar de tekentafel.  Zo heb ik het ontwerp een aantal keer moeten aanpassen.

Onderstaand 4 verschillende prints in verschillende ontwerp stadia.  De prints staan in volgorde van ontwerp.

1. Het eerste ontwerp, een ovalen vorm, met het gat voor de poten gecentreerd.
2. Het bleek niet om de balhoofdplaten te passen. Ik heb toen een schild vormig ontwerp gemaakt.
3. De balhoofd bleek er nog net niet in te passen. Het schild iets langer gemaakt.
4. De buitenkant is goed, de binnenkant loop tegen het wiel aan. deze iets smaller gemaakt, waardoor er een asymmetrische vorm is ontstaan. Dit past wel.Sleeve plakken 3D geprint

Met een goede pasvorm, kan ik de uitsparingen gaan maken die nodig zijn om de sleeves om de balhoofd platen te passen. Ook door de dempende beweging, moeten er uitsparingen gemaakt worden aan de onderkant van sleeves.

Op dit moment is het nog een “work in progress”. Zoals het er nu naar uit ziet, ga ik komende week een zijde printen om het definitieve ontwerp te passen.

3D CAD Sleeves

3D CAD Sleeve voorzijde 3D CAD Sleeve achterzijde 3D CAD Sleeve detail onderzijde

Share

What do you think?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *