Luchtinlaat VTR

Lucht inlaat voor VTR project

By admin , juni 13, 2016

Vanaf het begin van het project, was het al mijn bedoeling om Suzuki’s SRAD techniek in de VTR toe te passen. Hiervoor heb onlangs een lucht inlaat voor de carburateurs ontworpen, waarmee er 1 ingang kanaal word gesplitst over beide carburateurs. Van dit ingang kanaal, komt er straks een flexibele slang naar een lucht inlaat op de tank. 

Met het ontwerp is rekening gehouden dat het enkele ingang kanaal, minstens net zo veel lucht doorlaat als de beide carburateur zijden bij elkaar. De doorstroming word hier dus niet beperkt.

Zodra de motor stil staat, zuigt deze zelf de lucht aan. Maar zodra de motor vaart begint te maken, word er meer lucht in de carburateur geforceerd. Deze lucht zal onder hogere druk in de cilinders komen, waardoor er meer vermogen wordt opgebouwd. Hoe sneller de motor rijdt, hoe meer lucht(druk) er in de verbrandingskamer komt, hoe meer vermogen toename in het blok.

In de CAD renders, zie je 2 zwarte blokken. Dit is het model van de carburateurs, wat ik heb gebruikt om de correcte maten te bepalen tijdens het tekenen. Het rode onderdeel is de lucht inlaat. Deze heb ik in 2 delen gesplitst, zodat deze goed geprint kunnen worden.

String could not be parsed as XML

 

 

Share

What do you think?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *