LED verlichting

LED verlichting

By admin , juli 23, 2015

In juni zijn we een nieuw project gestart, waarmee we LED verlichting gaan gebruiken op mijn VTR project.Op zich is dit niets nieuws, BMW doet het al op de nieuwe GS series en in haar auto’s. Ik ga dan ook niet het wiel opnieuw uitvinden, maar verdiepen mij in deze techniek om deze wat beter te begrijpen.  Ik heb online wat research gedaan, en test materiaal weten te bemachtigen.

Met dit materiaal zijn we aan de slag gegaan. Eerst een schakeling met 2 amber kleurige LEDs in een klein stookje Polycarbonaat, wat een knipperlicht moet worden. Dit ziet er al goed uit! De transparante kant laat geen licht door, terwijl het licht zichtbaar word op de bewerkte, grovere kanten. Dit geeft een heel gaaf effect!

Daarna getest met 4 witte LEDs in een rechte strook van ongeveer 12 x 5 cm. Hier komt veel licht vanaf! Mooi voor de dagrij verlichting.

Ook de rode, achterlichten hebben we getest. Hiervoor hebben we een strook gebogen, om te zien hoe het licht zich dan gedraagd. In het donker ziet dit er heel gaaf uit! Stel je eens voor dat de LED lampjes zijn verborgen, en je alleen het polycarbonaat kunt zien…

Nu we de techniek een beetje in de gaten hebben, moeten we een ontwerp gaan maken voor de lampen. De eerste versies van deze verlichting hopen we op ons VTR project te kunnen presenteren.

String could not be parsed as XML

Share

What do you think?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *