Extruder en shredder

De eerste stappen voor de extruder en shredder

By admin , januari 23, 2017

Bij het schrijven van dit artikel zijn de eerste stappen al gezet van het maken van de extruder en shredder. Veel van de nodige onderdelen zijn al besteld, ontvangen en gemonteerd. Nu er nog een werkend geheel van maken…

Extruder

Voor het frame gebruik ik dezelfde aluminium extrusie profielen als voor mijn 3D printer. hier had ik nog voldoende van over om te gebruiken in dit project. Veel van de overige onderdelen probeer ik zo her en der overal vandaan te halen. Zo gebruik ik bijvoorbeeld als aandrijfmotor een ruitenwissermotor van een VW Golf, en als transportschroef een slangenboor. Op de slangenboor past een standaard dop 11 van een ratelset. Het verloop van de motor naar de dop 11 heb ik met de 3D printer gemaakt. Of dit sterk genoeg is zal nog blijken, anders word er een andere oplossing voor bedacht.Aandrijving

Ik had nog een RVS buis liggen, waar ik een verwisselbare extruder kop voor heb gemaakt. Nu kan elke M20 bout aangepast worden om er een nozzle van te maken. Ook de klemmen had ik nog liggen om de buis op het frame te monteren.Barrel

In het begin van de buis is een opening geslepen om de trechter op te plaatsen. Dit is een plaat, welke in de juiste vorm is gezet, en op de buis is gelast.

Inside hopper

Om het kunststof vloeibaar te krijgen, word deze in de buis verwarmd. Hier is een PID regelaar voor aangesloten op verschillende hitte elementen. Deze vergelijkt constant de gemeten temperatuur met een ingestelde temperatuur, en stuurt de hitte elementen aan om de ingestelde temperatuur te bereiken.

Shredder

Voor de shredder word hetzelfde frame en bedieningspaneel gebruikt. Met het ontwerp van de extruder is hier al rekening mee gehouden. Zodra de extruder functioneel is, zal ik mij verder op de shredder richten. Op dit moment ligt het kopje ‘shredder’ dus even stil…

Share

What do you think?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *