Extruder nozzle

3D printer filament extruder / shredder

By admin , januari 21, 2017

Eind 2016 ben ik begonnen met de plannen om een filament extruder te maken voor mijn 3D printer. Al eerder ben ik bezit geweest met het uitzoeken hiervan, en kwam hierbij op de site van PreciousPlastics. Hun doel is om plastic afval om te zetten en recyclen naar nieuwe producten. Geïnspireerd door hun ontwikkelingen, ben ik begonnen met mijn eigen extruder.

Bij het printen met een 3D printer, stapelt het print ‘afval’ zich al snel op. Dit afval komt van bijvoorbeeld foutieve prints, ondersteuning materiaal of test materiaal. Omdat dit materiaal allemaal thermoplasten zijn, is dit geschikt voor recycling.

De foutieve prints zijn vaak te groot om verwerkt te worden in de extruder. Daarom wil ik tevens een shredder maken om hapklare brokjes te maken voor de extruder. Ook hier voor gebruik ik de ervaring van PreciousPlastics.

De komende tijd zal ik hier updates plaatsen over dit project.

 

Share

What do you think?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *